Over

Pineapple Annelies de Bruin (Weesp, 18 februari 1958) is docent creatief schrijven en leerkracht in het Montessori basisonderwijs. Zij schrijft korte jeugdverhalen. Vanaf 2012 geeft zij les in creatief schrijven aan volwassenen en kinderen.

Zij geeft schrijfcursussen in de Jordaan voor volwassenen.

Aan kinderen geeft zij schrijfworkshops; onder andere het Kinderschrijfcafé bij kinderboekwinkel Casperle in Amsterdam.

Als leerkracht werkt zij op de school van Maas en Waal en daar geeft zij creatief schrijven aan leerlingen van 4 tot en met 12 jaar.

In het verleden gaf zij een cursus verhalen schrijven aan kinderen bij Dynamo onder de naam de Boekenfabriek (naschoolse activiteiten de Talententent Zuid).

Annelies geeft, samen met Hetty Kleinloog, schrijf-vakantie-weken (o.a. levensverhalen, kinderverhalen) in Griekenland en Turkije.

In de lessen van haar schrijfcursussen en workshops voor volwassenen en kinderen gebruikt zij associatietechnieken en stapsgewijze oefeningen om tot een tekst te komen. Maar ook de ambachtelijke kant van het schrijven komt aan bod met onder andere: de rolopbouw van personages, de structuur van een verhaal ervaren , perspectief, zintuigelijk schrijven, tijd en tijdsverloop, dialogen en nog veel meer.